I retning en grønnere motebransje

Motebransjen er en av verdens mest forrurensende industrier, men likevel en industri det er gjort lite innovering innen når det kommer til bærekraft og sirkulær økonomi. Vi i Snowroller mener det er på tide at industriaktører endrer seg og implementerer grønne initiativer i hele verdikjeden.

Det var ikke før vi begynte på vår masteroppgave om sirkulære forretningsmodeller i motebransjen i fjor høst at vi innså alvoret. Alvoret om hvor stort miljøavtrykk moteindustrien har på kloden. I steden for å sitte passivt og håpe at de ledende aktørene tar ansvar om et grønt skifte, tar vi grep selv. La oss sammen endre motebransjen!

Denne vinteren lanserer derfor vi i Snowroller flere sirkulære initaitver. Årets skidresser er laget av resirkulerte PET-flasker, blant annet hentet fra havet. For å redusere søppel i produksjonen er overskuddsmaterialet fra produktene brukt til å lage oppbevaringsposer til skidressene.


Et av verdens første digitale og skalerbare pantesystem for klær!

Hovedsatsningen vår innen sirkulær økonomi er vårt egetutviklet pantesystem. Vi er stolte over og kunne si at systemet er et av verdens første innen motebransjen, og vil på sikt kunne skaleres til utlandet og andre nettbutikker. På denne måten kan brukte dresser enkelt få et nytt og lengre liv hos en ny eier.

Fra og med 1.november kan norske kunder pante skidressen sin i bytte mot et gavekort! Det hele gjøres gjennom vår nettbutikk og er selvfølgelig kostnadsfritt for kunden. De pantede dressene vil deretter bli solgt til nye kunder gjennom vår bruktbutikk dersom de er i god nok tilstand! For dresser med for store skader vil vi samarbeide med aktører innen redesig og resirkulering.

Prosjektet om pantesystemet er økonomisk støttet av Norges Forskningsråd gjennom STUD-ENT FORNY og Innovasjon Norges markedsavklaringstilskudd. Vi takker for støtten, men også for tilliten rundt at Snowroller kan være en endringsagent innen bransjen.


Bedre, men ikke perfekte

Vi skal være ærlige. Vi har en lang vei å gå for og kunne kalle oss 100% bærekraftige. Det er ikke en endring som skjer over natten eller over ett år for den saks skyld. Vi går i retning en grønnere motebransje og er stolte over initiativene vi har implementert så langt.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *